Τα λευκά sneakers πηγαίνουν κυριολεκτικά με τα πάντα, ακόμη και με ένα κομψό σύνολο, αλλά μόνο υπό έναν όρο - την απόλυτη καθαριότητα. Το να τα διατηρήσεις λευκά δεν είναι τόσο δύσκολο.

Τα δερμάτινα sneakers είναι εύκολο να καθαριστούν

Το δέρμα δεν απορροφάει τόσο νερό όσο άλλα υλικά, οπότε τα δερμάτινα sneakers είναι πιο εύκολο να καθαριστούν. Θα χρειαστείς ένα σφουγγάρι, ένα πανί, νερό και σαπούνι.

Βάλε υγρό σαπούνι πάνω στο σφουγγάρι και καθάρισε τα sneakers με απαλές κυκλικές κινήσεις, άφησε το να δράσει για λίγα λεπτά, έπειτα καθάρισέ τα με ένα πανί και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Μία παλιά οδοντόβουρτσα, λευκαντική πάστα, Cif ή μαγειρική σόδα είναι αρκετά για τις άκρες από καουτσούκ. Βρέξε και τρίψε απαλά τις άκρες μέχρι να φύγει η βρωμιά. 

Περισσότερα

Πλύνε τα πάνινα sneakers στο πλυντήριο μόνο μέχρι τους 30 βαθμούς

Ένα μείγμα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι δουλεύει τέλεια για τα πάνινα sneakers. Θα χρειαστείς μία οδοντόβουρτσα, σκόνη πλυντηρίου, μαγειρική σόδα ή σαπούνι και νερό. Φτιάξε ένα λεπτόρρευστο μείγμα από αυτά τα υλικά και τοποθέτησέ το στα sneakers με κυκλικές κινήσεις. Αφησέ το να δράσει για λίγο και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Εάν αποφασίσεις να πλύνεις τα sneakers σου στο πλυντήριο, μην ξεχάσεις να τα τοποθετήσεις μέσα σε μία μαλακή θήκη πλυσίματος. Επίσης βάλε μία λεπτή πετσέτα στο πλυντήριο για να προστατέψεις τα παπούτσια από χτυπήματα στα τοιχώματά του. 

Περισσότερα

Τα σουέντ sneakers καθαρίζονται στεγνά

Για να καθαρίσεις τα σουέντ sneakers, θα χρειαστείς μία ειδική βούρτσα για suede με την οποία μπορείς να καθαρίσεις όλη την επιφάνεια των παπουτσιών και να αφαιρέσεις τη βρωμιά. Το επόμενο βήμα είναι να τα καθαρίσεις με ένα υγρό πανί. Εάν αυτό το βήμα δεν βοηθάει, δοκίμασε ένα ειδικό για suede καθαριστικό προϊόν.

Περισσότερα

Πώς να καθαρίσεις τα κορδόνια;

Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και τα κορδόνια. Μπορείς είτε να τα μουλιάσεις σε ένα μείγμα σαπουνιού (ή μαγειρικής σόδας) με νερό, ή μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο σε μία ειδική θήκη πλύσιματος για ευαίσθητα ρούχα. 

Και τι δεν πρέπει να ξεχάσεις;

1. Μόλις τα αγοράσεις, χρησιμοποίησε σπρεϊ αδιαβροχοποίησης. Κάνε το ίδιο μετά από κάθε καθάρισμα. Τα sneakers θα είναι προστατευμένα και θα διαρκέσουν περισσότερο.

2. Στέγνωσέ τα στη σκιά και αποθήκευσέ τα σε ένα κουτί ή ένα κουτί παπουτσιών. Μπορεί να κιτρινίσουν κάτω από το φως του ήλιου.

3. Μην τα πλένεις στο πλυντήριο. Το πλυντήριο μειώνει τη διάρκεια ζωής του υλικού και μπορεί να προκαλέσει μικρές ρωγμές στην επιφάνειά τους.

4. Εάν χρησιμοποιήσεις βούρτσα για το καθάρισμα, μη βάζεις πολύ δύναμη διότι μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια μόνιμα.

5. Καθάρισέ τα συχνά. Μην περιμένεις να γίνουν εντελώς μαύρα, έπειτα θα είναι πολύ δύσκολο να τα επαναφέρεις στην αρχική τους μορφή.

6. Πήγες σε ένα meeting και πατήσες σε λάσπη; Τα υγρά μαντηλάκια θα σε βοηθήσουν να τα καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά, και αξίζει πάντα να έχεις μερικά στην τσάντα σου για αυτό το σκοπό.