Βρες το δικό σου αγαπημένο

Καθώς η χειμερινή σεζόν 2023 μας έχει ήδη “χτυπήσει την πόρτα”, ο κόσμος της μόδας στρέφει την προσοχή του σε ένα από τα πιο διαχρονικά και κομψά αξεσουάρ: τα γυναικεία χειμωνιάτικα κασκόλ. Φέτος, η τάση συνδυάζει λειτουργικότητα και στυλ, όπως φαίνεται από την αυξανόμενη δημοτικότητα σε πολυτελή κασμιρένια και μάλλινα κασκόλ.

Όσον αφορά το σχεδιασμό, βλέπουμε μια αφθονία από παιχνιδιάρικα και πολύχρωμα κασκόλ, που δίνουν μια δόση χαράς στις συχνά μουντές χειμωνιάτικες μέρες. Τα μεγάλα πλεκτά κασκόλ και τα κομψά καρό κασκόλ έχουν επίσης επιστρέψει για τα καλά, και είναι αρκετά ευέλικτα για να συνδυαστούν τόσο με casual όσο και με πιο επίσημα πανοφώρια.

Στις νεότερες συλλογές πολλών δημοφιλών brand, όπως η Guess και η Calvin Klein, τα oversized κασκόλ συνεχίζουν να αποτελούν βασικό στοιχείο, προσφέροντας ευέλικτες επιλογές styling, από κλασικά τυλίγματα μέχρι κομψούς κόμπους. Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να τα φορέσουμε!

Πλεξούδα ή διπλός φιόγκος

Αυτό το κομψό δέσιμο κασκόλ θα ολοκληρώσει το ντύσιμό σου, ειδικά με το αγαπημένο σου μάλλινο παλτό. Πώς θα το πετύχεις; Πρώτα, δίπλωσε το φουλάρι στη μέση και βάλε το στο λαιμό σου. Πέρασε την επάνω άκρη του κασκόλ μέσα από τη θηλιά που δημιουργήθηκε στην άλλη πλευρά και μετά πέρασε την κάτω άκρη μέσα από το χώρο που δημιουργήθηκε από πάνω. Σφίξε και στερέωσε την πλεξούδα όπως επιθυμείς.

tying a scarf

Ψεύτικος κόμπος

Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασικού κόμπου που κάνει το φουλάρι σου να δείχνει ταυτόχρονα casual αλλά και κομψό. Τύλιξε το φουλάρι γύρω από το λαιμό σου και άφησε τις άκρες στο ίδιο μήκος μπροστά. Χαλάρωσε το ένα μέρος του λαιμού, ώστε να μπορείς να περάσεις τη μια άκρη του κασκόλ μέσα από το χώρο που δημιουργείται στο επάνω μέρος. Επανέλαβε με την άλλη άκρη του κασκόλ. Voila! - ένα υπέροχο δέσιμο μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

false knot

Κύμα ή μία παραλλαγή του κλασσικού

Έχεις βαρεθεί το κλασσικό τύλιγμα που κάνεις με το κασκόλ σου και θα ήθελες μια απλή αλλά αποτελεσματική «αναβάθμιση» στην εμφάνισή σου; Δοκίμασε αυτό το κόλπο! Αφού τυλίξεις το φουλάρι γύρω από το λαιμό σου, ως συνήθως, ξεδίπλωσε τη μια άκρη του, δίπλωσε το στην άλλη πλευρά και στερέωσέ το πιέζοντάς το στο λαιμό (στο επάνω ή στο κάτω μέρος). Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πιο ογκώδες και θυμίζει κύμα.tying a wave scarf

Ο άνεμος, η βροχή και το χιόνι δεν μας σταματάνε

Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρακτικό από το να χρησιμοποιείς το κασκόλ σου και σαν σκουφάκι - ειδικά όταν πρόκειται για κασκόλ κουβέρτα. Και αν δεν το γνώριζες, μάθε ότι οι Γαλλίδες είναι πρωτοπόρες αυτού του στυλ! Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να είσαι κομψή σαν και αυτές: τύλιξε το φουλάρι γύρω από το κεφάλι σου, στη συνέχεια τύλιξε το μακρύ άκρο γύρω από το λαιμό σου και ασφάλισε το άκρο του μπροστά σπρώχνοντάς το μέσα από τη θηλιά στο λαιμό. Και ιδού ένας τρόπος να αξιοποιήσεις στο έπακρο το χειμωνιάτικο κασκόλ σου όταν ξεχάσεις το καπέλο σου στο σπίτι ή ο καιρός αλλάξει απροσδόκητα.a scarf like a hat

Κομψό δέσιμο

Πηγαίνεις στο θέατρο ή θέλεις να αναβαθμίσεις το καθημερινό σου outfit; Τότε αυτό το στιλ δεσίματος είναι για σένα. Τύλιξε το φουλάρι γύρω από το λαιμό σου και πέρασε το ένα άκρο από την κορυφή στη θηλιά. Συνέχισε να τυλίγεις το κασκόλ γύρω από το ύφασμα στο λαιμό σου και στη συνέχεια στερέωσε το άκρο του κασκόλ και κρύψε το κάτω από το ύφασμα. Διόρθωσε τον κόμπο όπου και όσο χρειάζεται, αφράτεψέ τον για περισσότερο όγκο και είσαι έτοιμη!elegant knot

Ανεστραμμένος διπλός κόμπος

Παραλλαγή του διπλού κόμπου, αλλά το αντίστροφο. Δοκίμασε και τις δύο παραλλαγές για να δεις ποιος τρόπος λειτουργεί καλύτερα για σένα. Δίπλωσε το μακρύ κασκόλ σου στη μέση και πέρασε το γύρω από το λαιμό σου. Τράβηξε το πάνω άκρο μέσα από τη θηλιά, στη συνέχεια τράβηξε τη θηλιά μακριά από σένα, πέρασε το χέρι σου από κάτω και τέλος απλά το άλλο άκρο του κασκόλ από πάνω προς τα κάτω.

inverted double knot

Δέσιμο τύπου γραβάτα

Είναι ένα πιο χαλαρό δέσιμο, που είναι ιδανικό για μέρες που δεν έχει πάρα πολύ κρύο, και που θα κάνει το κασκόλ σου να φαίνεται ιδιαίτερα κομψό. Πέρασε το κασκόλ γύρω από το λαιμό σου, πάρε την μακριά άκρη του, τύλιξέ την πάνω από την πιο κοντή άκρη και έπειτα από την επάνω θηλιά στο λαιμό. Στη συνέχεια, χαλάρωσε ελαφρώς τον κόμπο που έχεις δημιουργήσει για να μπορέσει να περάσει μέσα από αυτό η άκρη του κασκόλ. Σφίξε όσο χρειάζεται.

style kravat

Το πιο σταθερό δέσιμο 

Ψάχνεις για ένα δέσιμο κασκόλ που δεν πρόκειται να λυθεί με τίποτα; Δοκίμασε μια πιο σφιχτή εκδοχή του κλασικού κόμπου. Δίπλωσε το κασκόλ στη μέση γύρω από το λαιμό σου και πέρασε και τις δύο άκρες μέσα από τη θηλιά που προκύπτει στην άλλη πλευρά. Σύρε τις άκρες προς τα πάνω και γύρισε το 'τούνελ' που προκύπτει κατά 180 μοίρες. Τράβηξε τις δύο άκρες του κασκόλ μέσα από αυτό στην άλλη πλευρά και είσαι έτοιμη!

a bond that lasts