Νοσταλγικά vibes με vintage ρούχα

Ενώ αυτή η εποχή του χρόνου τείνει να είναι η τέλεια ευκαιρία για μια εποχιακή ανανέωση, οι τάσεις της μόδας για την άνοιξη 2023 αφορούν επίσης το να αγαπάς αυτά που ήδη έχεις. Εξάλλου, οι περισσότερες από τις κορυφαίες τάσεις του σήμερα - όπως το Y2K ή τα minimal ρούχα της δεκαετίας του '90 - είναι είτε σούπερ νοσταλγικές είτε χαρακτηρίζονται από βασικά κομμάτια. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο ότι, κάπου ανάμεσα στο τζιν που φόραγες κάθε μέρα και σε εκείνο το cute φόρεμα με τιράντες που φόρεσες κάποτε, υπάρχει ένας “θησαυρός” που θα σε εξυπηρετήσει για τους επόμενους μήνες.

90s fashion

Αφιέρωσε χρόνο στο να ψάξεις πραγματικά αυτό που (μάλλον) ξεχνάς ότι είχες. Μόλις ξανά ανακάλυψεις αυτά τα “διαμαντάκια”, πειραματίσου με διαφορετικούς συνδυασμούς ώστε να δημιουργήσεις νέα και συναρπαστικά outfits. Το κόλπο είναι να το διασκεδάσεις και να γίνεις δημιουργική!

Capsule wardrobe - τι είναι;

Μια capsule wardrobe μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξεις το προσωπικό σου στυλ, να επιμεληθείς την ντουλάπα σου και να εξοικονομήσεις χρόνο. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι θα εξοικονομήσεις χρήματα καθώς βελτιώνεις τους στυλιστικούς σου στόχους. Η capsule γκαρνταρόμπα είναι μια συλλογή από κλασικά και απαραίτητα κομμάτια που δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα και θα μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα ώστε να ταιριάζουν σε κάθε εποχή του χρόνου. Περιέχει κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με εποχιακά και μοντέρνα κομμάτια - σκέψου για παράδειγμα basic μπλουζάκια και φούτερ, τζιν, ένα ελαφρύ σακάκι ή ένα ζευγάρι sneakers.

Περισσότερα

Η χρήση αυτής της μεθόδου σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς κομμάτια που δεν χρειάζεσαι πραγματικά και να εξοικονομήσεις χρήματα, ενώ ταυτόχρονα θα είσαι στιλάτη με την απλή αλλά προσεγμένη γκαρνταρόμπα σου.

Tip: Εμπνεύστηκες και θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου capsule wardrobe; Διάβασε τον οδηγό μας - Τι είναι η "Capsule Wardrobe" και πώς να την δημιουργήσετε

Ποιότητα - αντί για ποσότητα

Το να ψωνίζεις λιγότερο αλλά πιο συνειδητά δεν είναι ωφέλιμο μόνο για το πορτοφόλι σου αλλά και για το περιβάλλον. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτόν τον στόχο και να στηρίξεις το κίνημα του “slow fashion”:

1. Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι πριν πας στα καταστήματα ή ψάξε στο διαδίκτυο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις παρορμητικές αγορές και να μην ξεφύγεις από το budget σου.

2. Επένδυσε σε ποιοτικά κομμάτια που θα διαρκέσουν περισσότερο και θα εξυπηρετήσουν καλά τον σκοπό τους. Έλεγξε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα, την αντοχή και τις κριτικές τους πριν προχωρήσεις σε αγορά.

3. Επέλεξε ευέλικτα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους και σε διαφορετικές περιστάσεις.

Τώρα που ξέρεις τι χρειάζεσαι πραγματικά, ρίξε μια ματιά σε πάνω από 43 βιώσιμες μάρκες & sustainable fashion brands στο glami.gr. Για να κάνεις την αναζήτηση ευκολότερη, πιο ακριβή και λιγότερο χρονοβόρα, χρησιμοποίησε τα φίλτρα μας για υλικά, χώρα προέλευσης ή ακόμα και για διεθνή πιστοποιητικά.

Περισσότερα

Πειραματίσου με diy ρούχα

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτά που ήδη έχουμε είναι η μεταποίηση ρούχων. Μπορούμε να τα κάνουμε κόμπο, να τα μπλέξουμε, να τα κόψουμε και να τα μετατρέψουμε σε κάτι νέο. Χρησιμοποίησε ένα φανελάκι ή ένα αμάνικο ή κοντομάνικο φόρεμα ως επιπλέον layer πάνω από μια μπλούζα ή πουλόβερ. Πάρε δύο vintage πουκάμισα του μπαμπά/συζύγου σου, κούμπωσε τα μεταξύ τους και voila, έχεις το τέλειο ανοιξιάτικο μίνι φόρεμα! Αν νιώθεις πιο τολμηρή και δημιουργική, βγάλε το ψαλίδι και ξεκινά! Δοκίμασε να κόψεις το φαρδύ τζιν σου ή το παντελόνι σου στη μέση της γάμπας για να φτιάξεις μία ζιπ κιλότ ή κόψε τα μανίκια ενός παλιού πουλόβερ για να φτιάξεις ένα γιλέκο - για μερικές επαγγελματικές συμβουλές, μπορείς πάντα να επισκεφτείς μία μοδίστρα ή να ρωτήσεις τη γιαγιά σου.

Πρόσθεσε αξεσουάρ που ξεχωρίζουν

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα αξεσουάρ είναι μια μεταγενέστερη σκέψη και απλά προσθέτουν λίγη λάμψη ή υφή στο υπόλοιπο look. Αλλά μια κομψή τσάντα, ένα τολμηρό ζευγάρι παπούτσια ή μια ενδιαφέρουσα δερμάτινη ζώνη μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι πρωταγωνιστές στο ντύσιμό σου.

Περισσότερα

Μην φοβηθείς να προσθέσεις αξεσουάρ με διαφορετικό μοτίβο ή με έντονο χρώμα. Αυτά είναι τα κομμάτια που θα κάνουν το outfit σου να φαίνεται μελετημένο και καλοσυνδυασμένο - εκτός από το ότι μπορούν να πούνε πολλά για το προσωπικό σου στυλ - καθιστώντας τα το μέρος της γκαρνταρόμπας σου, στο οποίο αξίζει να επενδύσεις.