Πώς να βρεις τον σωματότυπό σου;

Έχεις μεγαλύτερο στήθος, στρογγυλεμένη μέση και στενότερους γοφούς; Εάν ναι, τότε πιθανόν να ανήκεις στον σωματότυπο μήλο. Για να το επιβεβαιώσεις, ελέγξε αν η περίμετρος της μέσης σου είναι ίση ή μεγαλύτερη από την περίμετρο των γοφών σου. Αν ναι, τότε είσαι στο σωστό δρόμο!

Όταν σκέφτεσαι με βάση τον σωματότυπό σου, είναι πιο εύκολο να επιλέξεις από έναν μερικές φορές σχεδόν απεριόριστο αριθμό κομματιών, χρωμάτων και σχεδίων. ‘Ετσι, μπορείς να καθορίσεις τι σου ταιριάζει και τι πρέπει να αποφεύγεις. Έτσι, αποφεύγεις τις αναγκαίες αλλαγές, τις επιστροφές στα καταστήματα ή τα σύνολα που δεν σε κάνουν να νιώθεις άνετα και όμορφα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του σωματότυπου μήλο;

Αυτές οι καμπύλες είναι απλά εκθαμβωτικές! Το γεμάτο στήθος και η στρογγυλεμένη μέση σου δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και φιλικότητας που ακτινοβολεί αυτοπεποίθηση και γοητεία. Δείξε όλη σου την ομορφιά και γιόρτασε τη μοναδική σου σιλουέτα. Και μην ξεχνάς ποτέ να είσαι περήφανη για τα πόδια σου και να τα αναδεικνύεις ακριβώς όπως τους αξίζει!

Τι να φορέσεις και τι να αποφύγεις εάν έχεις σωματότυπο μήλο

Δοκίμασε να φορέσεις

  • Ψηλόμεσα ρούχα – Μπορείς να επιλέξεις μπλούζες ή παντελόνια που ανήκουν στην κατηγορία των ρούχων με υψηλή μέση, τα οποία τονίζουν το σχήμα του σώματος σου χωρίς να σε αγκαλιάζουν. Αυτό εννοείται ότι ισχύει και για τα ψηλόμεσα παντελόνια.

Περισσότερα

  • Τουνίκ – Οι τουνίκ αποτελούν ιδανική επιλογή για το σωματότυπο μήλο, καθώς καλύπτουν τις καμπύλες σου.
  • Μπλούζες με λαιμόκοψη V – Μπορείς να δοκιμάσεις μπλούζες και μπλουζάκια με λαιμόκοψη V, τα οποία θα επιμηκύνουν τον κορμό σου και θα προσελκύσουν την προσοχή προς το πάνω μέρος. Τέτοια είδη μπλούζας θα φαίνονται υπέροχα με ρούχα που διαθέτουν αέρινα ή μπαλούν μανίκια, τα οποία δεν σφίγγουν άσκοπα τα χέρια σου και, αντίθετα με τα μπαλούν μανίκια.

Αντίθετα απέφυγε

  • Μπλούζες με ίσια γραμμή – Καλύτερα να αποφεύγεις τις μπλούζες με καρό μοτίβο ή oversized σιλουέτα, καθώς μπορεί να μην κολακεύουν τη σιλουέτα σου.
  • Crop top – Καλύτερα να αποφεύγεις τα κροπ τοπ που τονίζουν τη μέση σου.
  • Χαμηλοκάβαλα παντελόνια – Αυτά τα παντελόνια μπορεί να προσελκύσουν άσκοπα την προσοχή στη διαφορά μεταξύ της φαρδύτρης μέσης και των στενότερων γοφών. Εσύ στοχεύεις το αντίθετο.

Τα καλύτερα φορέματα για σώμα μήλο

Empire dress

Ανέδειξε το ντεκολτέ και τα πόδια σου! Ένα empire dress έχει ψηλή μέση, δέσιμο κάτω από το στήθος και φαρδιά φούστα που δεν πιέζει χωρίς λόγο την κοιλίτσα σου. Στη συνέχεια, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά μανίκια για αυτό το στυλ και μη φοβάσαι να φορέσεις μίνι φορέματα για να αναδείξεις τα πόδια σου!

Πουκαμισοφόρεμα

Το πουκαμισοφόρεμα είναι επίσης εξαιρετική επιλογή! Το στυλ με κουμπιά δημιουργεί μια κάθετη γραμμή που οπτικά αδυνατίζει, ενώ η δομημένη σιλουέτα αναδεικνύει τις καμπύλες σου στα σωστά σημεία.

Περισσότερα

 

Κρουαζέ φόρεμα

Θα νιώσεις επίσης καλά με ένα κρουαζέ φόρεμα, το οποίο δημιουργεί μια φυσική γραμμή V-λαιμόκοψης και η δομή του φορέματος θα αναδείξει τα σημεία που θέλεις να τονίσεις, ειδικά όταν επιλέγεις κάποιο πιο ιδιαίτερο σχέδιο.

 

Κομμάτια που αναδεικνύουν τις αναλογίες σου

Φούστες σε γραμμή Α

Αναζήτησε φούστες σε άλφα γραμμή ή αέρινη σιλουέτα που σέβονται τις αναλογίες σου και δημιουργούν ένα επιβλητικό σχήμα.

Skinny τζιν

Τα πόδια είναι ο πρωταγωνιστής! Έτσι, σίγουρα δεν βλάπτει να τραβήξεις περισσότερη προσοχή σε αυτά. Συμφωνείς;

Περισσότερα

 

Σκούρα χρώματα και κάθετα σχέδια

Επιλέξε κάτω μέρη σε σκούρα χρώματα ή με κάθετα σχέδια για να αναδείξεις το σώμα σου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι τα ψηλόμεσα κάτω μέρη με κάθετα σχέδια θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα ήδη όμορφα πόδια σου!

Κολακευτικά εσώρουχα και μαγιό

Επένδυσε σε σουτιέν με στήριξη που ανυψώνουν και κολακεύουν το στήθος σου, και επέλεξε ψηλόμεσα εσώρουχα που λειαίνουν και εξισορροπούν την κοιλίτσα. Για τα μαγιό, σκέψου στυλ με διαφορετικούς τύπους για να καλύψεις περιοχές όπου νιώθεις λιγότερο αυτοπεποίθηση. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, ρίξε μια ματιά και στον οδηγό μας για το πώς να επιλέξεις μαγιό με βάση τον σωματότυπό σου!

 

Ελπίζουμε να βρήκες χρήσιμο τον οδηγό μας! Το κλειδί όμως είναι να αγκαλιάσεις τις καμπύλες σου και να ντύνεσαι με έναν τρόπο που σε κάνει να νιώθεις πανέμορφα, άνετα και γεμάτη αυτοπεποίθηση.