Πως να βρείτε σε ποια κατηγορία σχήματος προσώπου ανήκετε

Το σχήμα του προσώπου σας πιθανόν κατατάσσεται σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες: τετράγωνο, στρογγυλό, σχήμα καρδιάς ή οβάλ. Μετρήστε το πρόσωπο σας σε 4 σημεία και καταγράψτε τις μετρήσεις.

1. Από το ένα ζυγωματικό έως το άλλο. Μετρήστε την απόσταση κάτω από τα μάτια, από το υψηλότερο σημείο των ζυγωματικώνκαι πάνω από τη μύτη..
2. Μετρήστε το σαγόνι σας. Βρείτε από που ξεκινάει, κάτω από το αυτί σας, και μετρηστε ως την άλλη πλευρά του προσώπουσε ευθεία γραμμή.
3. Μετρήστε το μήκος του προσώπου σας στο κέντρο από εκεί που ξεκινάει το τριχωτό της κεφαλής στο μέτωπο, μύτη μέχρι το πηγούνι.
4. Τέλος, μετρήστε το φάρδος του προσώπου σας στο πιο φαρδύ σημείο. Αυτό μπορεί να είναι το μέτωπο ή τα μάγουλα.

μετρηση

Συγκρίνετε τις μετρήσεις σας. Την ίδια στιγμή, παρατηρήστε στον καθρέφτη τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας όπως το σαγόνι, τα μάγουλα ή το μέτωπο και προσπαθήστε να διακρίνετε εάν είναι περισσότερο στρογγυλεμένα ή με γωνίες.

Εάν έχετε περίπου ίδιο μήκος και φάρδος προσώπου, καθώς και όχι τόσο έντονα ζυγωματικά, το σχήμα του προσώπου σας είναι στρογγυλό. Εάν έχετε έντονο σαγόνι ή μέτωπο, το σχήμα του προσώπου σας είναι τετράγωνο.

Τα πρόσωπα που είναι στρογγυλά και σε σχήμα καρδιά είναι πιο μακριά από ότι φαρδιά. Αλλά αν έχετε έντονες γωνιές, θεληματικό πηγούνι και πιο πλατιά ζυγωματικά, θα ανήκετε περισσότερο στο σχήμα καρδιά.

Οι γωνίες ταιριάζουν στο στρογγυλό πρόσωπο

Εάν το πρόσωπό σας χαρακτηρίζεται περισσότερο από καμπύλες και λιγότερο από έντονα ζυγωματικά, τότε επιλέξτε γυαλιάτα οποία μακραίνουν το πρόσωπο, δηλαδή γυαλιά με γωνίες. Βέβαια μπορείτε ακόμη να φορέσετε Aviator ή Wayfarer style. Αντίθετα αποφύγετε τα στρογγυλά σχήματα που θα δώσουν επιπλέον έμφαση στο στρογγυλό σας πρόσωπο.

στρογγυλο

Τα τετράγωνα πρόσωπα μπορούν να υποστηρίξουν τα στρογγυλά γυαλιά

Εάν το πρόσωπο σας είναι περίπου ίδιο σε μήκος και φάρδος και το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το πιγούνι σας είναι πάνω κάτω το ίδια, πιθανότατα έχετε τετράγωνο πρόσωπο. Μπορείτε άνετα να φορέσετε στρογγυλά γυαλιά, αλλά και oversized, cat-eye ή γυαλιά που είναι κοκκάλινα από την πάνω μόνο πλευρά (browline). Αποφύγετε τα ορθογώνια ή γεωμετρικά.

τετραγωνο

Τα cat-eye γυαλιά τονίζουν τη γοητεία των προσώπων με σχήμα καρδιά

Τα πρόσωπα με σχήμα καρδιά χαρακτηρίζονται από μαλλιά στην αρχή του μετώπου, κωνικό πηγούνι και πιο έντονα ζυγωματικά. Τα cat-eye και brow line γυαλιά σίγουρα θα σας ταιριάζουν και εάν θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε και γεωμετρικά σχέδια.

καρδια

Σε περίπτωση που έχετε οβάλ πρόσωπο, έχετε πολλές επιλογές

Αν έχετε μακρύ πρόσωπο, χωρίς έντονες γωνίες στην περιοχή του πηγουνιού, του σαγονιού ή του μετώπου, τότε συγχαρητήρια! Είναι πολύ πιθανόν ότι τα περισσότερα γυαλιά ηλίου θα σας πηγαίνουν.

οβαλ

Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία και στην επιθυμία του πειραματισμού
Εννοείται βέβαια, ότι κάποιες τάσεις δε βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας. Τα cat-eye, Aviator ή oversized γυαλιά θα φορεθούν πολύ και φέτος. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, δοκιμάστε σκελετό γυαλιών σε παστέλ ή λευκές αποχρώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε χρώματα ακόμη και για τους φακούς των γυαλιών, για παράδειγμα σε ανοιχτό γαλάζιο, πορτοκάλι, κίτρινο ακόμη και ντεγκραντέ.

Ότι τύπο ή σχήμα και να διαλέξετε, είναι σημαντικό πάντα να προστατεύεται τα μάτια σας καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μην ξεχνάτε τα γυαλιά σας, ιδανικά έχετε πάντοτε ένα ζευγάρι σε κάθε τσάντα που κουβαλάτε μαζί σας συχνά και μην διστάσετε να επενδύσετε σε αυτά.