Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείς πληροφορίες σχετικά με το κατάλληλο στιλ και το μέγεθος σουτιέν ανάλογα με αυτό που αναζητάς ή τα ρούχα με τα οποία θέλεις να φορέσεις.

5 στοιχεία ενός σουτιέν που εφαρμόζει σωστά

  • Το μπροστινό μέρος του εφάπτεται με το σώμα και δεν ξεχωρίζει. Το πίσω μέρος δεν ανεβαίνει στην πλάτη.
  • Η μπανέλα είναι κοντά στο στήθος και την περιφέρεια του. 
  • Οι τιράντες δεν πατάνε το δέρμα, δεν πέφτουν από τους ώμους και δεν παρέχουν μόνες τους την υποστήριξη. 
  • Το στήθος γεμίζει τα κύπελλα, χωρίς να ξεχειλίζει από μπροστά, στο κάτω μέρος ή στα πλαϊνά. 
  • Το σουτιέν στέκεται σταθερό, ακόμη κι όταν σηκώνεις τα χέρια ή σκύβεις.


Πώς να βρείς το μέγεθός σου 

Θα χρειαστείς μία μεζούρα ραπτικής κι έναν καθρέφτη. Μετρήσου φορώντας ένα σουτιέν χωρίς ενίσχυση, με ελαφριά επένδυση (σίγουρα όχι ένα σουτιέν push-up).

mereni

 

Βήμα 1: Μέτρησε το μέγεθος της περιφέρειας

Τύλιξε τη μεζούρα γύρω από το σημείο που το σουτιέν αγκαλιάζει το δέρμα κάτω από το στήθος και εξέπνευσε. Η μεζούρα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια, (ούτε χαλαρή, ούτε πολύ στενή). Δες τη μέτρηση και στρογγυλοποίησε το αποτέλεσμα στον κοντινότερο ακέραιο αριθμό. 

Βήμα 2: Μέτρησε το μέγεθος των κυπέλλων

Τύλιξε τη μεζούρα γύρω από το πιο γεμάτο σημείο του στήθους σου, στο ύψος των θηλών. Στρογγυλοποίησε το αποτέλεσμα στον κοντινότερο ακέραιο αριθμό.

mereni

Βήμα 3: Βρες το μέγεθός σου στον πίνακα μεγεθών

Όπως ξέρουμε, τα μεγέθη των σουτιέν διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα. Λόγω της έλλειψης τυποποίησης, το κύπελλο Β σε μία μάρκα μπορεί άνετα να είναι κύπελλο C σε μια άλλη. Οι τρόποι για να βρείς το μέγεθος σου είναι δύο. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσεις τις μετρήσεις των βημάτων 1 και 2 που διάβασες παραπάνω και να τις εντοπίσεις απευθείας στον πίνακα μεγεθών της μάρκας. 

Ο άλλος τρόπος είναι να υπολογίσεις το μέγεθος χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο τύπο και τον πρότυπο πίνακα μας, για τέλεια εφαρμογή. 

Ας πούμε ότι οι μετρήσεις της περιφέρειας σου είναι 84 εκ. και οι μετρήσεις στα κύπελλα είναι 101 εκ. Στον πρώτο πίνακα μεγεθών θα δείς ότι εφόσον η μέτρησή σου είναι 84 εκατοστά, το μέγεθος της περιφέρειας θα είναι 75. Για να βρείς το μέγεθος των κυπέλλων (cup), αφαίρεσε από τα εκατοστά της περιφέρειας, τα εκατοστά του στήθους, δηλαδή 101 - 84 = 26. 

Στον δεύτερο πίνακα μεγεθών, μπορείς να δείς ότι τα 26 εκ. αντιστοιχούν στο μέγεθος κυπέλλου F. Έτσι, το μέγεθος σου θα είναι το 75F. 

Μεγεθολόγιο

Λάβε υπόψη ότι τα μεγέθη ενδέχεται να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, και καλό είναι να συμβουλεύεσαι τους πίνακες μεγεθών της μάρκας που σε ενδιαφέρει. 

krajkova podprsenka

Κάθε εμφάνιση απαιτεί και διαφορετικό είδος σουτιέν

Σουτιέν για κοντομάνικα

Τα σουτιέν για κοντομάνικα μπλουζάκια σχεδιάζονται έτσι ώστε να μην είναι ορατά κάτω από τα ρούχα. Διαθέτουν επίπεδες ραφές ή είναι χωρίς ραφές, δημιουργώντας έτσι μια λεία σιλουέτα. Η βάση κάθε γκαρνταρόμπας πρέπει να αποτελείται από δύο σουτιέν για κοντομάνικα - ένα σε μαύρο και ένα σε nude χρώμα, κοντά στο χρώμα του δέρματός σας. Αυτά θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σου. 

Συμβουλή: Για ένα αόρατο αποτέλεσμα, επέλεξε πάντα ένα σουτιέν στο χρώμα του δέρματος, κάτω από λευκά μπλουζάκια, καθώς το λευκό σουτιέν είναι ορατό.

Στράπλες σουτιέν 

Ένα στράπλες σουτιέν ή ένα με αφαιρούμενες τιράντες σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου. Το μεγαλύτερο μέρος της υποστήριξης παρέχεται από τις μπανέλες και μια λωρίδα σιλικόνης στο εσωτερικό των κυπέλλων. Επένδυσε σε χρώματα όπως το μαύρο ή το χρώμα του δέρματος.

Push-up σουτιέν

Τα push-up σουτιέν ανασηκώνουν το στήθος, κάνοντάς το να δείχνει πιο στητό. Διαθέτουν ενίσχυση με ειδική επένδυση ή αφαιρούμενα μαξιλαράκια. Ένα push-up σουτιέν είναι η κατάλληλη επιλογή αν θέλεις να πετύχεις ένα πληθωρικό look που θα τονίσει το ντεκολτέ σου, για παράδειγμα με ένα βραδινό φόρεμα. Φόρεσε τα κάτω από μπλούζες και φορέματα με χαμηλό ή βαθύ ντεκολτέ. 

Περισσότερα

Σουτιέν χωρίς επένδυση

Τα σουτιέν χωρίς επένδυση είναι εξαιρετικά άνετα. Ο βαθμός στήριξης εξαρτάται από το εάν το σουτιέν έχει μπανέλες, αλλά συνήθως παρέχουν μικρή στήριξη στο στήθος.

Τα bralette σουτιέν, που είναι συνήθως χωρίς μπανέλες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Τα αγαπάμε κυρίως για τα ρομαντικά σχέδιά τους από δαντέλα, αλλά θα τα βρείτε και σε βαμβάκι, μετάξι ή άλλα ευχάριστα προς το δέρμα υλικά. Επίσης, τονίζουν το φυσικό σχήμα του στήθους. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα μαύρο δαντελένιο bralette κάτω από ένα διάφανο ή ημι-διάφανο, ξεκούμπωτο πουκάμισο. Τα βαμβακερά, είναι ιδανικά για καθημερινή άνεση ή για ένα ταξίδι. Αγαπάμε ιδιαίτερα τα εμβληματικά σουτιέν Calvin Klein.

Περισσότερα

Σουτιέν balconette 

Τα balconette σουτιέν είναι ιδανικά για μικρότερα και μετρίου μεγέθους στήθη. Αυτό το σουτιέν παρέχει υπέροχη υποστήριξη, έχει ίσια λαιμόκοψη, η οποία δίνει έμφαση στο πάνω μέρος του θώρακα και οι τιράντες του έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Επίσης, συχνά διαθέτουν αφαιρούμενες τιράντες, που τα καθιστά ιδανικά για φορέματα ή μπλούζες χωρίς μανίκια ή με βαθύ ντεκολτέ. 

Περισσότερα

Αθλητικά σουτιέν 

Ένα καλό αθλητικό σουτιέν μειώνει τους κραδασμούς κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων. Επέλεξε ανάμεσα σε διαφορετικούς βαθμούς στήριξης, ανάλογα με την άσκηση την οποία κάνεις. Για παράδειγμα, επέλεξε ένα σουτιέν με μεγάλο βαθμό στήριξης για τρέξιμο, ενώ ένα με ελαφριά στήριξη για ασκήσεις χαμηλότερης έντασης όπως η yoga.   

Περισσότερα

Fun fact: Γνώριζες ότι το μέγεθος του σουτιέν σου έχει δίδυμα αδερφάκια; 

Στην περίπτωση που έχεις βρει ένα σουτιέν που εφαρμόζει σχεδόν τέλεια, αλλά νιώθεις ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση, δοκίμασε το δίδυμό του. Αυτά τα μεγέθη είναι εναλλακτικά, στα οποία το μέγεθος του κυπέλλου παραμένει το ίδιο, παρόλο που αλλάζει το μέγεθος. Για να βρείς το δίδυμο του μεγέθους σου, χρειάζεται απλά μία μετατόπιση κατά ένα μέγεθος στην κλίμακα  μεγεθών, τόσο της περιμέτρου όσο και του κυπέλλου, σε αντίθετες κατευθύνσεις. 

Παράδειγμα:

Δοκίμασε ένα μικρότερο μέγεθος: Εάν το μέγεθος σου είναι το 75C, δοκίμασε το 70D, που διαθέτει μικρότερη περιφέρεια αλλά μεγαλύτερα κύπελλα. 

Δοκίμασε ένα μεγαλύτερο μέγεθος: Εάν το μέγεθος σας είναι το 75C,δοκίμασε το 80Β, που διαθέτει μεγαλύτερη περιφέρεια αλλά μικρότερα κύπελλα.

braletka

Μπορώ να πλύνω τα σουτιέν μου στο πλυντήριο;

Για να διατηρήσεις τα σουτιέν σου σε καλή κατάσταση, πρέπει να τα φροντίζεις απαλά και με τον κατάλληλο τρόπο. Το πλύσιμο στο χέρι, αφού φορέσεις ένα σουτιέν τρεις με τέσσερις φορές, είναι το κλειδί. Σε περίπτωση που περνάς μια χαλαρή μέρα και θέλεις απλώς να βάλεις το σουτιέν σου στο πλυντήριο μαζί με τα άλλα ρούχα σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις μια διχτυωτή θήκη πλυσίματος και να κουμπώσεις το πίσω μέρος του.

Ωστόσο, λάβε υπόψη ότι η πίεση μπορεί να βλάψει το σχήμα του σουτιέν. Επίσης, συνίσταται να αφήνεις τα σουτιέν σου να στεγνώσουν φυσικά και να μην τα βάζεις στο στεγνωτήριο. Φρόντισε να φοράς εναλλάξ τα σουτιέν σου, ώστε να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους. Είναι καλό να μην έχεις ένα συγκεκριμένο σουτιέν πλύνε-βάλε, καθώς μπορεί να ξεχειλώσει, και έτσι να πάψει να σου παρέχει την απαραίτητη στήριξη.