Basketball stars Converse All Star Chuck Taylor

Το μπάσκετ παραμένει από τα πιο δημοφιλή αθλήματα όλων των εποχών. Γύρω στο 1908, ιδρύεται η Converse Rubber Corporation, με στόχο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εστιάσει στην παραγωγή παπουτσιών για αυτό το άθλημα. Η πρώτη εκδοχή του παπουτσιού Converse All Star, δημιουργήθηκε το 1917.

Σήμερα τα γνωρίζουμε ως All Stars ή Chucks, χάρη στο όνομα του Chuck Taylor, το οποίο προστέθηκε και στο λογότυπο. Το 1950, τα σταράκια έγιναν μέρος της γκαρνταρόμπας κάθε λάτρη της ροκ μουσικής.

Το γεγονός ότι μπορούν να φορεθούν με τα πάντα επίσης συντελεί στην δημοφιλία τους. Όχι μόνο με αθλητικά ρούχα, αλλά ακόμα και με καλοκαιρινά φορέματα ή τζιν με σκισίματα συνδυασμένα με ένα κλασικό λευκό μπλουζάκι.

Περισσότερα

adidas Superstar - Το σύμβολο της χιπ-χοπ

Τα adidas Superstar πρωτοεμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ πριν περίπου 50 χρόνια, αρχικά σαν παπούτσια μπάσκετ και τα ονόμαζαν «κοχύλια» ή «παπούτσια κοχύλια», χάρη στο εμβληματικό μπροστινό μέρος από καουτσούκ. Τα adidas Superstar θεωρούνται μία από τις μεγαλύτερες επιρροές στην διαμόρφωση της μοντέρνας sneaker κουλτούρας.

Στα μέσα του 1980, το hip-hop γκρουπ Run-DMC έπαιξε επίσης ρόλο στην δημοφιλία τους. Όχι μόνο ήταν τα παπούτσια που φόραγαν στις συναυλίες τους, αλλά έγραψαν και το τραγούδι «My adidas».

Τα adidas Superstar είναι ιδανικά για καθημερινό ντύσιμο - για παράδειγμα μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα τζιν σορτς, ένα oversized φούτερ ή μία στιλάτη αθλητική φόρμα.

Περισσότερα

adidas Stan Smith – Για τους λάτρεις του μινιμαλισμού

Αυτή η εκδοχή έχει πάρει το όνομα της από τον διάσημο Αμερικανό αθλητή τένις Stan Smith, από το 1978 καθώς η αμερικάνικη αγορά του τένις ήταν σε ανάπτυξη και ο Smith ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος ώστε να προμοτάρει αυτά τα αθλητικά παπούτσια.

adidas Stan Smith έχουν ένα πολύ απλό και κομψό σχέδιο, στο οποίο οφείλουν τη μακροχρόνια δημοφιλία τους. Είναι φτιαγμένα από λευκό δέρμα και το πάνω μέρος της φτέρνας είναι συνήθως χρωματιστό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παπούτσια adidas, αυτή η εκδοχή είναι ιδανική για λάτρεις του minimal στυλ, εφόσον τα sneakers δεν έχουν μεγάλα λογότυπα ή επιγραφές. Είναι κατάλληλα όχι μόνο για αθλητικά look αλλά και σε συνδυασμό με καθημερινά παντελόνια, σακάκια και φορέματα.

Περισσότερα

Οι χρυσοί ολυμπιονίκες… adidas Gazelle

H εκδοχή Gazelle έγινε δημοφιλής από σημαντικές υποκουλτούρες και celebrities όπως οι Oasis, η Kate Moss, ο Bob Marley και πολλούς άλλους.

Μερικοί πιστεύουν ότι η εκδοχή adidas Gazelle έχει πάρει το όνομα της από την Wilma Rudolph, μια Αμερικανίδα σπρίντερ που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960. Και έτσι δημιουργήθηκε το ψευδώνυμο «The Black Gazelle» (Η μαύρη γαζέλα). Φορούσε παπούτσια τρεξίματος adidas.

Αυτά τα sneakers ταιριάζουν με casual ντύσιμο, όπως τζίν με φούτερ ή chinos παντελόνια με ένα απλό βαμβακερό πουκάμισο.

Περισσότερα

Τα άφθαρτα Nike Air Force 1

Τα λευκά, χαμηλά Nike Air Force 1 είναι από τα sneakers με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. «Αέρας σε κουτί», ήταν ένα απλό σλόγκαν για τη διαφημιστική καμπάνια της Nike, όταν λάνσαρε τα Air Force 1 το 1982. Τα πρώτα παπούτσια μπάσκετ που είχαν μία «τσέπη» αέρα στην φτέρνα για καλύτερη στήριξη και αντικραδασμική προστασία ήταν σχεδόν άφθαρτα.

Μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα ντένιμ τζάκετ Levi’s και ένα τζιν. Έτσι θα πετύχεις ένα «double denim» look.

Περισσότερα

Η πρωτοποριακή τεχνολογία των Nike Air Max

Το Nike Air Max 1 σχεδιάστηκε από τον Tinker Hatfield, έναν
αρχιτέκτονα που το είχε εμπνευστεί από το σχεδιασμό του Center Pompidou, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Παρίσι.

Αυτά τα παπούτσια ταιριάζουν με ίσια παντελόνια και ένα γκρι oversized φούτερ. Εάν το τζιν σου είναι πολύ μακρύ, απλώς γύρισε τα μπατζάκια για να δώσεις έμφαση στα νέα σας παπούτσια.

Περισσότερα

Οι θρύλοι του skateboard – Vans Era

Το 1976, η μάρκα Vans ενώθηκε με τους skateboarders ώστε να δημιουργήσει την εκδοχή Vans # 95, που έγινε γνωστή ως Era. To επενδυμένο τελείωμα στον αστράγαλο και η ποικιλία χρωμάτων το έκαναν το τέλειο παπούτσι για skateboarders εδώ και πολλές γενιές.

Σήμερα, τα Vans Era δεν φοριούνται μόνο από skateboarders. Είναι άνετα και ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα. Ιδανικά, φόρεσε τα με μαύρο στενό τζιν, μαύρο μπλουζάκι και καρό πουκάμισο.

Περισσότερα

Τα Nike Cortez και το διάσημο “Run Forrest, Run!”

Λανσαρίστηκαν το 1972 ως παπούτσια για τρέξιμο. Χάρη στο διαχρονικό τους σχέδιο και απόδοση, έγιναν γνωστά όχι μόνο στα σπορ αλλά και στην pop κουλτούρα, κυρίως της hip-hop μουσικής σκηνής της δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. To 1970, ήταν ανάμεσα στα παπούτσια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο αρχείο της Nike.

Τα Nike Cortez είναι τέλεια συνδυασμένα με αθλητικά κολάν, μπλουζοφορέματα, αλλά και με κλασικά μαύρα παντελόνια και ένα λευκό τοπ.

Βρείτε τον ήλιο της California με τα Puma Cali

Γνωρίζατε ότι η εκδοχή Puma Cali ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα αυτής της Γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών το 1980; Το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από την ηλιόλουστη California. Διαθέτουν χοντρή λευκή σόλα και μίνιμαλ λογότυπο και έγιναν επίσης δημοφιλή από τη Selena Gomez, η οποία σε συνεργασία με την Puma δημιούργησε τη συλλογή Puma X Selena Gomez Cali.

Περισσότερα

adidas Ultra Boost – Όχι μόνο για τρέξιμο

Αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογή στα παπούτσια για τρέξιμο. Τα πρωτογνωρίσαμε το 2013 και αξίζει να αναφερθούν κυρίως για την τεχνολογία Boost που χρησιμοποιείται στον πάτο τους. Υπόσχονται άνετο πάτημα και ταυτόχρονα επαναφέρουν την ενέργεια, χάρη στον ενεργό αφρό στη μεσαία σόλα, φτιαγμένη από εκατοντάδες μικρά τμήματα. Φόρεσε τα με ένα αθλητικό παντελόνι και ένα αθλητικό μπλουζάκι!