Πώς να εντοπίσεις τι σου λείπει

Όταν κάνεις ανασκόπηση της ντουλάπας σου, προσπάθησε να επανεξετάσεις πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τα κομμάτια που ήδη έχεις με διαφορετικούς τρόπους.

Ίσως να θέλεις να κάνεις μια δήλωση με το ντύσιμο σου και να έχεις μια ντουλάπα γεμάτη πιο τολμηρά κομμάτια, αλλά να νιώθεις ότι δεν τα αξιοποιείς αρκετά στην καθημερινότητά σου. Με περισσότερα basic κομμάτια (όπως μπλουζάκια, ένα καλό τζιν και ένα ζευγάρι μπότες για τις μεταβατικές εποχές), αυτά τα πιο τολμηρά κομμάτια μπορούν να φορεθούν πιο απλά και, τελικά, πιο συχνά.

Το ίδιο ισχύει αν είσαι λάτρης του μίνιμαλ στυλ. Ίσως χρειαστεί να επενδύσεις σε μερικά ξεχωριστά κομμάτια όπως κοσμήματα ή ένα υπέροχο παλτό που θα δώσουν ζωή στα πιο βασικά κομμάτια της ντουλάπας σου. Σκέψου πώς να συνδυάσεις τα ήδη αγαπημένα σου και επένδυσε σε καινούργια κομμάτια μόνο σε περίπτωση θα σε βοηθήσουν να τα φορέσεις περισσότερο.

 

Capsule wardrobe = Ανανέωση

Αν έχεις καταφέρει να εντοπίσεις τι λείπει από την γκαρνταρόμπα σου, είναι καιρός να συμπληρώσεις τα κενά! Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, μια capsule ντουλάπα θα είναι πολύ διαφορετική για τον καθένα - πρέπει να αποτελείται από κομμάτια που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σου και που θα σε κάνουν να νιώθεις καλά όταν τα φοράς.

Tip: Δεν έχεις ακόμη μια capsule wardrobe; Για περισσότερες ιδέες για το πώς να ξεκινήσεις, διάβασε το άρθρο εδώ.

 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικούς από τους βασικούς “ήρωες” της γκαρνταρόμπας που κάθε λάτρης της μόδας θα εκτιμήσει φέτος. Χρησιμοποίησε αυτόν τον οδηγό ως κατευθυντήρια γραμμή - υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για κάθε κομμάτι τώρα (σε ό,τι αφορά χρώμα, γραμμή, στυλ κλπ.), που η εύρεση του αγαπημένου σου κομματιού δεν ήταν ποτέ πιο απλή.

Κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου το 2024

Ίσια & φαρδιά τζιν

Λατρεύεις τα skinny τζιν; Συνέχισε να τα φοράς με ενθουσιασμό και αγάπη! Ωστόσο, εάν είσαι πρόθυμη να εξερευνήσεις νέες εναλλακτικές και να δώσεις μια φρέσκια νότα στη συλλογή σου, ένα wide-leg τζιν ή straight τζιν μπορεί να αποτελέσει την ιδανική επιλογή. Πειραματίσου με τη σιλουέτα και τις αναλογίες σου, και κάνε το νέο τζιν να ταιριάξει πλήρως με το στυλ σου!

Περισσότερα

Ένα κομψό πουκάμισο

Είτε φορεμένο για το γραφείο είτε για την έξοδο το Σαββατοκύριακο, το κατάλληλο πουκάμισο γίνεται ένα θεμελιώδες κομμάτι για αμέτρητα σύνολα. Δεν είναι υποχρεωτικό, φυσικά, να επιλέξεις ένα λευκό πουκάμισο - σκέψου τα υπόλοιπα ρούχα σου και βρες το κομμάτι που ταιριάζει καλύτερα στη ντουλάπα σου.

Περισσότερα

Λεπτά πουλόβερ

Τα μεταβατικά πλεκτά θα χρησιμεύσουν στη ντουλάπα σου από τον χειμώνα μέχρι τις άνοιξη και τις μεταβατικές μέρες του φθινοπώρου - το κλειδί είναι το σωστό υλικό. Απέφυγε τα βαριά πλεκτά και ψάξε για κομμάτια που είναι φτιαγμένα από συνδυασμό βαμβακιού, λινού ή βισκόζης.

Περισσότερα

Βαμβακερή καμπαρντίνα

Μία καπαρτίνα αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στο στυλ και την λειτουργικότητα. Εξερεύνησε τα διαφορετικά κοψίματα, χρώματα και μήκη και βρες το κομμάτι που αναδεικνύει περισσότερο το δικό σου προσωπικό στυλ. Παίξε με τις λεπτομέρειες και δώσε στο παλτό σου τον χαρακτήρα που αντικατοπτρίζει καλύτερα την αισθητική σου.

Περισσότερα

Σακάκι

Πήγαινε το απλό σύνολο με τζιν και t-shirt σε ένα άλλο επίπεδο, προσθέτοντας ένα μαύρο σακάκι. Εάν το μαύρο δεν είναι το αγαπημένο σου χρώμα, το μπλε σκούρο ή ένα ουδέτερο μπεζ μπορούν επίσης να είναι καλές επιλογές για να δώσεις έναν ιδιαίτερο τόνο στα ντυσίματά σου.

Περισσότερα

Ευέλικτα sneakers

Από κομψά και minimal έως τολμηρά και εντυπωσιακά, τα σωστά αθλητικά παπούτσια μπορούν να φορεθούν πολύ εύκολα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δοκίμασε, για παράδειγμα, τα βιώσιμα Veja ή ένα μίνιμαλ μοντέλο adidas sneakers.

Περισσότερα

Τσάντα υψηλής ποιότητας

Ψάχνεις για μια τσάντα που πραγματικά χωράει όλα τα πράγματά σου και σε κάνει να φαίνεσαι κομψή; Είτε προτιμάς ένα μικρό τσαντάκι χιαστί για ουσιαστικό minimalism, είτε μία ευρύχωρη shopper bag για καθημερινή ευελιξία, η ιδανική τσάντα συνδυάζει την πρακτικότητα με το μοναδικό σου στυλ.

Περισσότερα