Δώστε προσοχή στο ύψος και τον όγκο 

Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία είναι να επιλέξετε το σωστό ύψος. Το ιδανικό ύψος της μπότας τελειώνει στο μέσο ή ακριβώς κάτω από το μέσο του μηρού. Ακόμα και αν είστε πιο κοντούλα, μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε αυτές τις μπότες. Ιδανικά επιλέξτε ένα ζευγάρι που θα καλύπτει μόνο τα γόνατα και όχι τους μηρούς. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα εφέ που θα κάνει τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα και τις αναλογίες σας πιο αρμονικές.

Ο όγκος και οι σούρες που κάνουν οι μπότες αποτελούν επίσης ένα σημαντικό παράγοντα. Δεν ταιριάζουν όλα τα στιλ τέλεια σε όλα τα πόδια, και ενώ υπάρχουν και πιο oversized στιλ, η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελούν πάντοτε καλή επιλογή. Όσο καλύτερα εφαρμόζουν οι μπότες πάνω στα πόδια σας, τόσο πιο κολακευτικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

outfits with over the knee boots

Υλικό και είδος τακουνιού

Το πόσο στιλάτη θα φαίνεται μία μπότα over the knee καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό της, καθώς και το ύψος του τακουνιού και το σχήμα της μύτης στο μπροστινό μέρος. Οι μπότες στιλέτο καθώς και οι βινύλ μπότες μπορεί να κάνουν το outfit σας πιο “φθηνό” - και εδώ είναι που θα θυμηθείτε το ντύσιμο της Julia Roberts στο Pretty Woman! Εάν προτιμάτε τις ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο με τακούνι, επιλέξτε ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες ή σουέντ, ή συνδυάστε τες με ένα πιο ανδρόγυνο ή σπορ λουκ! Οι φλατ μπότες ή οι μπότες over the knee με φιάπα που έχουν μια πιο στρογγυλεμένη μύτη και ματ υφή, δεν είναι μόνο άνετες αλλά και απόλυτα trendy αυτό το χειμώνα.

Περισσότερα

 

Over-the-knee boots για κάθε περίσταση

Όσο και αν δεν το πιστεύετε, οι μπότες πάνω απο το γόνατο είναι πολύ ευκολοφόρετες και συνδυάζονται με πολλά ντυσίματα. Ταιριάζουν τέλεια με τζιν, φούστες και εννοείται με φορέματα. Μην διστάσετε να τις συνδυάσετε και με καθημερινά, business ή κομψά outfits. Αυτές οι μπότες είναι μία πραγματική τριπλή απειλή - λειτουργούν σαν ένα έξτρα layer που θα σας κρατήσει ζεστές, προσθέτουν άνεση, και αναβαθμίζουν κάθε ντύσιμο.

Για μία νυχτερινή έξοδο συνδυάστε τες με ένα φόρεμα

Ανεξάρτητα με το μήκος του φορέματος, η καλύτερη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να κρατήσετε το outfit απλό και χαλαρό. Ένα μονοχρωματικό ντύσιμο ή μίνιμαλ ντύσιμο θα είναι απλά τέλειο. Και αφού μιλάμε για χειμερινά παπούτσια, τα πλεκτά φορέματα είναι επίσης μία προφανής επιλογή - πράγματι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελούν έναν υπέροχο συνδυασμό, καθώς τα τωρινά trends επιτάσσουν πιο oversized στιλ. Θέλετε να τονίσετε τη μέση σας; - Προσθέστε μία ζώνη και είστε έτοιμες!

Chic και cool με φούστες

Εάν έχετε αδυναμία στις μίντι φούστες, εμπνευστείτε από το street style και φορέστε τις over the knee μπότες σας με μία δερμάτινη ή τζιν μίντι φούστα. Επιλέξτε ίδιες αποχρώσεις ανάμεσα στα δύο κομμάτια για ένα ομοιόμορφο κάτω μέρος, και προσθέστε μία παιχνιδιάρικη πινελιά στο πάνω μέρος, με ένα χρωματιστό πουλόβερ.

Οι μίνι φούστες έχουν επανέλθει επίσης για τα καλά - σε συνδυασμό με τις μπότες πάνω από το γόνατο και τα κατάλληλα αξεσουάρ θα τις αναδείξετε ακόμη περισσότερο. Εάν είστε ψηλές, ή έχετε μακριά πόδια, μία μίνι φούστα με over the knee μπότες θα κάνει τα πόδια σας να φαίνονται ακόμη πιο πανήψηλα. Για ένα πιο κλασάτο look, ολοκληρώστε το outfit με μία πιο μακριά πλεκτή ζακέτα ή ένα μάλλινο παλτό, μονόχρωμα είτε σε σκούρες αποχρώσεις.

outfits with over the knee boots

Τα τζιν είναι η τέλεια επιλογή για καθημερινά look

Τι μπορεί να είναι πιο στιλάτο και χωρίς καθόλου προσπάθεια απο το κλασικό τζιν, συνδυασμένο με το αγαπημένο σας τοπ ή πουλόβερ, και ένα γούνινο παλτό. Θα νιώθετε πολύ όμορφα ντυμένες χωρίς να βγείτε από το στιλιστικό σας comfort zone. Γενικά, όταν θέλετε να τις συνδυάσετε με παντελόνι ισχύει μόνο ένας κανόνας: μην τις φορέσετε με φαρδιά παντελόνια. Τα skinny τζιν και τα στενά παντελόνια είναι φτιαγμένα για αυτές τις μπότες καθώς αναδεικνύουν τη σιλουέτα, καλύπτουν σημεία στα οποία δεν θέλουμε να δώσουμε έμφαση και μας κρατάνε ζεστές ακόμη και στις πιο κρύες μέρες.

Περισσότερα

 

Ένα ιδιαίτερο παλτό μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος

Μερικοί μπορεί να πιστεύουν πως ένα crop παλτό είναι μία τέλεια επιλογή για να αναδείξετε τις over the knee μπότες. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα μακρύ παλτό ή ένα ημίπλατο τους ταιριάζει ακόμη περισσότερο. Παίζοντας με τα layers, τις υφές και το βάθος μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά chic και “ακριβό” look - οπότε μην φοβηθείτε να φορέσετε ένα μακρύ παλτό. Και επίσης, εάν μένετε σε κάποιο πιο κρύο μέρος, αυτό το ντύσιμο θα σας κρατήσει ζεστές - πρακτικά αυτό είναι κάτι που πάντα πρέπει να έχουμε υπόψιν!