Πότε και πού θα γίνει ο γάμος;

Ψάχνετε ένα νυφικό για πολιτικό γάμο ή για γάμο σε εκκλησία; Μήπως τον σχεδιάζετε σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα στην εξοχή ή μήπως σε μια βίλα; Πιθανότατα η ιδέα για το θέμα του γάμου σας να εξαρτηθεί από αυτό και κατ’ επέκταση το στιλ του φορέματος να ταιριάξει από μόνο του χωρίς να χρειαστεί να ζοριστείτε ιδιαίτερα.

Φαντάζεστε έναν καλοκαιρινό γάμο σε κήπο μακριά από την πόλη; Τότε κινηθείτε προς ένα αέρινο boho νυφικό ή ένα απλό νυφικό σαν φόρεμα. Αντίθετα, για ένα πιο κλασικό νυφικό φόρεμα με μακριά μανίκια από στιβαρό υλικό ή μια κομψή κάπα, ταιριάζει καλύτερα σε έναν πιο παραδοσιακό γάμο πχ. σε εκκλησία. Αυτό το στιλ νυφικού μπορεί επίσης να φορεθεί για έναν φθινοπωρινό ή χειμερινό γάμο.

Τι θα λέγατε για ένα κοντό νυφικό φόρεμα πάνω από το γόνατο; Εάν σχεδιάζετε έναν ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό γάμο σε μοντέρνο στιλ, αυτό είναι το κατάλληλο φόρεμα για εσάς!

Περισσότερα

Τι νυφικό μου ταιριάζει με βάση τον σωματότυπο μου;

Λαμβάνοντας υπόψη το σωματότυπό σας, ένα νυφικό φόρεμα με το κατάλληλο κόψιμο μπορεί να κάνει θαύματα στη σιλουέτα σας! Αλλά φυσικά, το πιο σημαντικό είναι να νιώθετε άνετες και με αυτοπεποίθηση φορώντας το φόρεμα που θα διαλέξετε, όποιο και αν είναι το κόψιμο ή το στιλ.

Σωματότυπος αχλάδι

Εάν έχετε μικρότερο στήθος και φαρδύτερους γοφούς, μπορείτε να επιλέξετε ένα φόρεμα σε άλφα γραμμή ή ένα πιο πριγκιπικό φόρεμα. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα τραβήξετε την προσοχή στους γοφούς σας. Εάν όμως επιθυμείτε να τονίσετε τις καμπύλες σας, μη φοβηθείτε ένα γοργονέ νυφικό ή ένα νυφικό σατέν τύπου slip dress.

Σωματότυπος μήλο

Θέλετε να καλύψετε την περιοχή της κοιλιάς; Κανένα πρόβλημα! Δεν είναι απαραίτητο να ψάξετε μόνο στην κατηγορία νυφικών plus-size - ένα ρομαντικό νυφικό με πριγκιπική σιλουέτα θα τονίσει όμορφα τη μέση σας και θα κολακεύσει τη σιλουέτα σας. Επίσης, αυτό το στιλ μπορεί να ταιριάξει και σε μικρότερο αλλά και σε πιο πλούσιο μπούστο. Μια πλούσια ογκώδης φούστα που ξεκινά ήδη κάτω από το στήθος ή, αντίθετα, ένα τοπ με κορσέ που τονίζει όμορφα τη μέση είναι η τέλεια επιλογή.

women of different figures in wedding dresses

Σωματότυπος κλεψύδρα

Έχετε σωματότυπο που θυμίζει τις αδερφές Kardashian; Σε αυτή την περίπτωση, έχετε πολύ μεγάλη ελευθερία επιλογής. Εξαρτάται μόνο από το αν προτιμάτε πιο παραμυθένια νυφικά, bodycon στενά νυφικά ή ένα νυφικά με κορσέ και τούλι, για παράδειγμα.

Ορθογώνιος σωματότυπος

Έχετε μικρότερο στήθος και στενούς γοφούς; Αν η σιλουέτα σας είναι πιο “αγορίστικη”, μην ανησυχείτε, έχετε και εσείς πολλές επιλογές! Σε αυτόν τον σωματότυπο ταιριάζουν σίγουρα τα νυφικά γοργονέ με ουρά. Ένα ψηλόμεσο νυφικό με σκίσιμο στο πόδι ή ένα με κορσέ ή ζώνη στη μέση θα δείχνει εξίσου τέλειο πάνω σας.

Σωματότυπος ανεστραμμένο τρίγωνο

Για να εξισορροπήσετε φαρδύτερους ώμους και πιο στενούς γοφούς, μη φοβηθείτε να τονίσετε τη μέση με μια πιο ογκώδη φούστα. Η λαιμόκοψη V ταιριάζει τέλεια και σε νυφικά, καθώς "σπάει" περισσότερο το πάνω μέρος του σώματος και ταυτόχρονα διαμορφώνει όμορφα το μπούστο.

TIP: Αν δεν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή στα μπράτσα σας, αποφύγετε τα νυφικά με πολύ στενά μακριά μανίκια. Αυτό τείνει να τονίζει ορισμένα σημεία. Εάν δεν θέλετε τα χέρια σας εντελώς εκτεθειμένα, επιλέξτε ένα νυφικό με πιο αέρινα μακριά μανίκια.

Ποια χρώματα θα κυριαρχήσουν στον γάμο σας;

Ακόμα και αν δεν έχετε επιλέξει ένα τελείως διαφορετικό χρώμα για το νυφικό σας, θα πρέπει να αποφασίσετε τι απόχρωση λευκού θα είναι.

Κατά την επιλογή, σκεφτείτε τα χρώματα που έχετε επιλέξει για τη διακόσμηση ή αντίστροφα επιλέξτε τα χρώματα της διακόσμησης ανάλογα με το στιλ και την απόχρωση του νυφικού σας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον τόνο του δέρματός σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ιβουάρ, κρεμ, σαμπανιζέ ή απαλό ροζ, για παράδειγμα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές εάν επιθυμείτε ένα κλασικό, καθαρό λευκό νυφικό. Το καθαρό λευκό είναι ένα πολύ έντονο χρώμα, με το οποίο δεν αισθάνονται όλοι άνετα και που επίσης μπορεί να μην φαίνεται τόσο ωραίο στις φωτογραφίες σε σύγκριση με άλλες, ελαφρώς πιο ήπιες αποχρώσεις.

wedding dress

Με τι αξεσουάρ να συνδυάσω το νυφικό;

Ενδιαφέροντα αξεσουάρ θα ταιριάζουν τόσο σε απλά νυφικά όσο και σε πιο ιδιαίτερα. Νυφικά αξεσουάρ μαλλιών, ζώνη ή παπούτσια; Μπορείτε να πειραματιστείτε κι εδώ! Τα περισσότερα μπορείτε να τα αποφασίσετε ακόμα και τελευταία στιγμή, όμως αν πρέπει να σκεφτείτε κάτι εκ των προτέρων, είναι τα νυφικά παπούτσια - το ύψος του τακουνιού ή της σόλας. Ανάλογα με το ύψος των παπουτσιών, είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να προσαρμόσετε το τελικό μήκος του νυφικού.

Θα επιμείνουμε για λίγο παραπανω στο ύψος του τακουνιού. Ακόμα κι αν δεν είμαστε τόσο εμμονικές με τα παπούτσια όσο η Carrie Bradshaw, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με το νυφικό. Θέλετε να περάσετε όλη τη μέρα με ψηλοτάκουνα ή θα προτιμούσατε να φορέσετε κρυφά ένα ζευγάρι άνετες μπαλαρίνες ή ακόμα και αθλητικά παπούτσια κάτω από το νυφικό σας;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, συνιστούμε να αγοράσετε τα παπούτσια σας πολύ νωρίτερα και να τα φορέσετε λιγάκι πριν από τη μεγάλη μέρα. Επιπλέον, εάν παραγγείλετε τα παπούτσια σας online, έχετε λίγο χρόνο για μια πιθανή αλλαγή ή επιστροφή εάν δεν ταιριάζουν με αυτό που έχετε οραματιστεί. 

Περισσότερα

TIP: Έχετε βρει συγκεκριμένα αξεσουάρ σε περιοδικά ή στο Pinterest; Βεβαιωθείτε ότι είναι πρώτα διαθέσιμα κοντά σας για αγόρα πριν τα συνδυάσετε με το νυφικό των ονείρων σας.

Ποιό είναι το budget που έχετε στη διάθεσή σας;

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό - αν όχι το πιο σημαντικό όλων: θέλετε να νοικιάσετε, να αγοράσετε ή να ράψετε το νυφικό στα μέτρα σας;

Για ορισμένες νύφες, είναι σημαντικό να αγοράσουν το νυφικό τους. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε τη διαφορά τιμής του να ράψετε ένα νυφικό ακριβώς στα μέτρα σας από το να αγοράσετε. Στην πραγματικότητα, το κόστος της κατασκευής ενός νυφικού μπορεί να είναι τριπλάσιο ή ακόμα και τετραπλάσιο. Θα σας προτείναμε να δείτε πρώτα τις επιλογές που υπάρχουν στα καταστήματα που όλο και πληθαίνουν. Η ενοικίαση ενός νυφικού μπορεί να αποτελεί συμβιβασμό για μερικές από εσάς - μπορεί να σας κοστίσει λίγο λιγότερο από το να φτιάξετε το νυφικό στα μέτρα σας, αλλά μερικές φορές μπορεί να σας κοστίσει και περισσότερο από το να το αγοράσετε. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το στιλ που ψάχνετε.

Τώρα είστε ένα βήμα πιο κοντά στο ποιο νυφικό να επιλέξετε για εσάς; Το πιστεύουμε και ελπίζουμε να απολαύσετε τις προετοιμασίες του γάμου σας στο μέγιστο!